Fishlove strijdt voor duurzame visserij en gezonde visbestanden. Check deze mooie fotoserie van @fishlove2013

Maar liefst vijftig procent van het gewicht van alle verhandelde vis wordt uiteindelijk weggegooid als ‘afval’. Veel restaurateurs weten zich gewoonweg geen raad met dit soort ‘restjes’. In onze nose-to-tail editie schreven we onder andere over het Yashin Ocean House in Londen dat kookt met de héle vis, NorthSeaChefs en Fishlove.

Yashin Ocean House
In het Yashin Ocean House - een nieuw restaurant in Londen - krijgt vis een heuse nose-to-tail behandeling. Naast hun no-waste filosofie, zijn ze ook gespecialiseerd in dry-aged vis. Het zeer chique interieur in een bakstenen gebouw op de Old Brompton Road suggereert een Nobu-stijl Japans fusion eetcafe. Alhoewel de eigenaren Nobu veteranen zijn, is het menu een nieuwe richting ingeslagen met nose-to-tail visbereidingen in de hoofdrol.

NorthSeaChefs
Al drie jaar werken chefs Filip Claeys, Rudi van Beylen en Danny Huyghebaert aan een nieuw project om onbekende vissoorten bij restaurateurs onder de aandacht te brengen. NorthSeaChefs is een collectief dat bestaat uit enthousiaste chefs die als ambassadeur verantwoordelijkheidsgevoel, passie en liefde voor het koken met duurzame Belgische vis in de horeca willen promoten. 

Fishlove
Fishlove is een non-profit initiatief dat streeft naar duurzame visserij en strijdt voor het behoud van gezonde visbestanden. In ons magazine schrijven we over het verhaal achter dit initiatief en laten we charismatische foto’s van mens en vis zien, die Denis Rouvre geheel belangenloos maakte voor Fishlove.

Benieuwd naar het hele artikel en meer Fishlove portretten? Bekijk het in ons magazine!