Het ultieme recept voor herbestemming van locaties: twaalf verlaten metrostations, een bevlogen architectenduo et voila!

Beter gebruik maken van wat er al is: dat is de insteek van architecten Manal Rachdi en Nicholas Laisné. Als het aan dit koppel ligt wordt het complexe Parijse metronetwerk binnenkort het paradijs der herbestemming. De plannen om twaalf verlaten metrostations om te bouwen tot een restaurant, tuin, theater- en concertzaal en een vijftig meter lang zwembad liggen inmiddels klaar. Het wachten is op toestemming vanuit de Franse regering. 

Herbestemming
Meer en meer gaan we op zoek naar ruimte die al voor het oprapen ligt. Zo openen driesterrenchef Sergio Herman en zijn rechterhand Nick Bril binnenkort het nieuwe restaurant ‘The Jane’ in een achthonderd jaar oude monumentale kerk Antwerpen. Benieuwd? Lees er hier meer over.