De data en het thema van het 4e @TheMADFeed symposium zijn bekend: What is cooking? #MAD4

Het knotsgekke en revolutionaire MAD symposium zal deze zomer plaatsvinden op 24 en 25 augustus. Voor het 4e jaar op rij komen de slimste en meest innovatieve geesten in de voedselwereld samen op dit congres in Kopenhagen om het debat over ons voedsel aan te gaan. De grootste chefs zoals Alain Ducasse en Ferran Adria hebben al eens op dit podium gestaan. Dit jaar wordt wederom geleid door Rene Redzepi en hij zal geassisteerd worden door Alex Atala. Vorige jaar bracht deze Braziliaanse chef nog een heftige discussie teweeg toen hij live op het podium een kip slachtte.

What’s cooking
Thema van dit jaar is ‘What is cooking’. Het zijn geweldige tijden om chef te zijn. Chefs zijn de popsterren van nu. Maar hoe meer aandacht zij krijgen in de media, des te minder het duidelijk wordt wat het nu betekent om te koken. Het doel van de 4e editie is dan ook om de aanwezigen eraan te herinneren waar koken nu echt om draait.

De technieken en verantwoordelijkheden van het ambacht worden geëvalueerd. Welke delen van ons nalatenschap moeten we behouden en welke moeten we veranderen? Wat is koken in de pan, op de grill of in oven? Waar komt ons eten vandaan en nog belangrijker: wat zit er in? Hoe zal de toekomst eruit zien en hoe zorgen we ervoor dat die positief zal veranderen? Hoe zal koken zich ontwikkelen en evolueren? Allemaal vragen die hopelijk beantwoord worden tijdens het MAD symposium.

Tickets
In het voorjaar zullen de tickets in de verkoop gaan en wordt er meer bekend gemaakt over de sprekers.

Wil je meer weten over voorgaande edities, bekijk dan MADFEED. Hier zijn alle sprekers van voorgaande edities terug te vinden. Zie bijvoorbeeld hoe de Italiaanse slager Dario Cecchini verheven wordt tot rockster, terwijl hij laat zien hoe je de organen uit een varken haalt.

Warning: Zit je net lekker te eten? Bewaar dit filmpje dan voor een ander moment!