Het Henry Ford Hospital behandelt patiënten als hotelgasten. Wat is het effect van deze nieuwe visie in de zorg?

Het Henry Ford West Bloomfield ziekenhuis in Amerika behandelt haar patiënten door een hotel filosofie toe te passen. Daarom spreken ze hier niet van patiënten maar van gasten. De eenpersoonskamers hebben dezelfde luxe look & feel als een hotelkamer. Daarnaast bezit het ziekenhuis een spa, gezondheidscoaches en geeft het kookworkshops aan de gasten.

Effect
De gekozen strategie heeft ook zichtbaar resultaat. Volgens oprichter en voormalig CEO Gerard van Grinsven is het aantal heropnames het laagst van heel de regio, verlagen de eenpersoonskamers de kans op infecties met 50%, is het personeelsverloop afgenomen en is het ziekenhuis 1 jaar eerder dan gepland winstgevend geworden. Food Inspiration bracht een bezoek aan dit innoverende ziekenhuis.

Bekijk hier onze reportage: