De menigte als nieuwe investeerder - Crowdfunding. @Jordalthuizen: We moeten zelf kansen creëren en pakken.

Van het adopteren van een panda baby tot aan een forum waar vindingrijke ondernemers hun ideeën aan de man brengen om fondsen te verzamelen (Kickstarter). Nu de banken steeds vaker ‘nee’ verkopen, wenden ondernemers met ambitie zich tot een nieuwe investeerder: de menigte. Deze financieringsmethode heet ‘crowdfunding’ en groeit razendsnel!

Crowdfunding in België
Deze nieuwe manier van financieren komt nog maar langzaamaan op gang in België. In de creatieve sector zijn er al enkele succesverhalen, zoals het online platenlabel SonicAngel dat door fanfunding het goed beluisterde debuutalbum van de Eurosongkandidaat Tom Dice bekostigde.

Hoe werkt het en wat is het? In onze Anniversary edition, waar Jord Althuizen dit artikel als favoriet had gekozen, zetten we deze trend opnieuw in de kijker. Bekijk hier het hele artikel!