Twee nieuwe trappistenbieren! Dat brengt het aantal monnikenbiertjes wereldwijd op 10. Sante!

We zijn ontzettend content met onze, wel te tellen, zes heerlijke monnikenbieren! In november waren er wereldwijd nog maar 8 erkende trappistenbieren. Voor Abdij Maria Toevlucht in Zundert is het dan ook een bijzonder moment. Ze trokken de stoute schoenen aan en besloten een brouwerij te openen en zetten nu het negende trappistenbiertje op de wereld. Ongelofelijk snel opgevolgd door een tiende uit Saint Joseph’s Abbey in Spencer, Massachusetts.

Nr 9. Zundert
In ons laatste magazine schreven wij over het tweede Nederlandse trappistenbiertje. Onze hoofdredacteur Hans Steenbergen was aanwezig bij de officiële presentatie op de Abdij in Zundert, tezamen met een handjevol pers en geïnteresseerden. Dit legden we vast in een video!

Nr. 10 Spencer trappist ale
De paters van de Amerikaanse abbey in Spencer, een dorpje in de buurt van Boston, kondigden onlangs ook aan een trappistenbier te gaan brouwen. Het allereerste Amerikaans trappistenbier. Lees er meer over in onze Ode aan de Trappist!

Cadeautje!
Lees je overigens net als vele andere tabletgebruikers, ons magazine het liefst thuis op de bank? Dat kan nu ook! De iPad app is vanaf nu gratis te downloaden in de iTunes Store.