Muziek ruiken met The Scenthesizer? “Music will never smell the same again”

Naast Heston Blumenthal’s pogingen geurbioscopen te creëren, geeft Heineken nu ruggensteun aan een project dat de beleving op de dansvloer moet vergroten: The Scenthesizer. Dit idee, dat nog in de steigers staat, is een concept dat DJ’s de mogelijkheid moet geven om naast muziek ook de geuren op de dansvloer te kunnen domineren. Dit alles met behulp van een apparaat dat aroma’s via ingebouwde ventilatie de club inblaast om zo de muziek en sfeer te complimenteren.

Zo kan een bepaald muziekgenre bijvoorbeeld geassocieerd worden met een bepaalde locatie of voorwerp waarvan een aroma ontwikkeld wordt. Denk dan bijvoorbeeld aan de bedompte en stoffige geur van een verlaten fabriek voor op een technofeestje? 

Bekijk hier de promo voor dit project: