De opkomst van urban farming is niet meer te stoppen. In Bangkok gaan ze zelf een stapje verder. Ze hebben namelijk ontdekt dat de daken van wolkenkrabbers een ideale broedplaats is voor het kweken van algen.

 

De daken van wolkenkrabbers in Bangkok huisvesten tientallen vaten waarin Spirulina wordt gekweekt. Deze algen krijgen de juiste groeiomstandigheden dankzij de constante hoge temperaturen en zonlicht. Daardoor verdubbelen ze in omvang elke dag. Het groen goedje wordt drie keer per week geoogst, daarna verwerkt en verpakt in potten om verkocht te worden aan winkels en restaurants. Door de aanvoerketen heel kort te houden, kan het de consument bereiken dezelfde dag als het geoogst wordt

Duurzaamheid

Om deze algen te kweken, heb je veel minder water nodig dan om het even welke gewas ter wereld. Het heeft eveneens het voordeel dat het kan groeien op niet-agrarische land, zoals daken van wolkenkrabbers. En het helpt om de CO2 gehaltes in de stad te verminderen door de fotosynthese.

New proteins

Deze vitaminerijke eiwitbron wordt steeds populairder.  Verschillende Chefs in Bangkok en de rest van de wereld beginnen te experimenteren met de algen. Het wordt gebruikt om pasta en andere producten te kleuren of  als alternatief voor dierlijke eiwitten.  Op die manier kan de Chef de hoeveelheid eiwit van vis of vlees verminderen, en spirulina gebruiken als aanvullende eiwitbron.