Winespots in België: een selctie van trendy wijnbars.

 

De wijnbar is een populaire trend in de food service. Wat verandert is de definitie van een wijnbar: weg zijn de goofy wijnbars, met alleen maar mainstream wijnen en koude kaasbordjes. In de afgelopen jaren is de wijnbar geëvolueerd naar een meer laagdrempelig hybride concept, waar meer ‘natuurlijke’ wereldwijnen worden gepaard aan (s)low food. Ze zijn gezellig, funky en ontspannen, met een energieke bediening en een meer verfijnde, stijlvolle inrichting, subtiele verlichting en jazzy of popmuziek zachtjes op de achtergrond. Food Inspiration zet er een aantal op een rij.

 

OENO TK is één van die plekken. Genesteld achter de mooie kerk van de Drievuldigheid, op een steenworp van het Kasteleinplein is het een echte microkosmos gewijd aan de wereld van de ‘nieuwe’ wijn: natuurlijke wijnen van herontdekte erfgoeddruiven of lokale wijndruiven. Zogenaamde boutiquewijnen van microwijngaarden uit onbekende wijnlanden en wijngebieden. Laurence Lardot en Grégory Castreuil hebben in hun Wine Shop & Bar een bescheiden kader gecreëerd, dat ruwe en moderne materialen combineert. Het is een levendige ontmoetingsplaats, die zeer geliefd is bij de vele expats die in Brussel werken en wonen.

Rue Africaine, 31 - 1060 - Brussel

Tel. 02 534 64 34