De Cronut is het meest viral dessert van het moment. Wat is het geheim?

De hybride patisserie, gecreëerd door Chef Dominique Ansel – door velen omschreven als half croissant, half donut – verovert de wereld in sneltempo. Sinds de lancering op 10 mei 2013 heeft Cronut fans over de hele wereld, van New York tot Berlijn en Singapore,  die ze online aankopen. Dat maakt het het meest 'viral' dessert van dit moment.

De creaties van Chef Dominique Ansel zijn niet te misvatten als gewoon croissantdeeg dat werd gefrituurd. Het gelamineerde deeg heeft veel weg van een croissant, maar is een eigen recept. De Cronut wordt gerezen en vervolgens gebakken in druivenpitolie bij een bepaalde temperatuur. Daarna worden ze afgewerkt in drie stappen: gerold in suiker, gevuld met slagroom en uiteindelijk overgoten met glazuur. Het hele process duurt maximaal 3 dagen.

De franse Chef wil vandaag 'slechts' tweehonderd stuks per dag produceren, wat maakt dat zijn patisserie zo gegeerd zijn, dat kopers ze op internet aanbieden. 

Bekijk hier de video: