Persoonlijker koffie bestaat niet. Koen Bleuzé brandt de bonen zelf en bezorgt aan huis.

De tweeëntwintigjarige Koen Bleuzé heeft zijn eigen koffiebranderij, of eigenlijk branderijtje. In een klein appartement in Antwerpen verzorgt hij het hele proces. Hij selecteert de juiste (groene) bonen en vervolgens brandt hij de bonen zelf. ‘Ik heb besloten te investeren in een koffiebrander om mijn eigen merk in de markt te kunnen zetten.’

Blend naar eigen smaak

Na een kritische selectie, het branden, afkoelen en eventueel malen van de bonen, worden ze door Koen persoonlijk in zakken gedaan en voorzien van een logo. Iedere smaak heeft zijn eigen kleur en de zakken worden een voor een gestempeld. Hij verkoopt inmiddels zeven verschillende smaken aanbod, bonen of gemalen. Maar het is ook mogelijk om naar eigen smaak een blend samen te stellen.

Als de bonen zijn ingepakt en voorzien van het juiste stempel, springt Koen op de fiets om de koffie persoonlijk bij zijn klanten langs te brengen. Of hij fietst naar een koffiebar, café of restaurant, want Cordon Coffee staat ook steeds vaker op de kaart in Antwerpen.

Bekijk de video in het magazine.