Omdat consumenten vaak niet weten waar ze 's avonds willen eten...

Een verrassing bij kaarslicht 

Het ontdekken van nieuwe foodoutlets moet volgens oprichtster Cindy Groenestein een ware beleving zijn. Hiervoor heeft haar dienst SurpriSeat sinds begin september 2018 een oplossing door eenmalig of maandelijks een surprise-diner aan te bieden. De foodliefhebber hoeft zelf geen restaurantkeuze te maken. “Dit is niet voor niks”, vertelt ze opgewonden. “Ik speel in op gemak, dit is de trend waar veel consumenten vraag naar hebben”. Technologie helpt daarbij deze verrassing mogelijk te maken.

Volg de spelregels

Om als foodconcept aan te kunnen sluiten bij dit platform moet het voor nu nog gevestigd zijn in Rotterdam, de stad waar de lancering heeft plaatsgevonden. Daarnaast vindt de onderneemster dat het restaurant een bijzonder verhaal zou moeten vertellen, over een uitgesproken keuken dient te beschikken of gevestigd is op een unieke locatie. Ze is waakzaam voor de grote ketens. Het zijn vooral de start-ups en kleine ondernemingen die bij haar een kans krijgen om zich te binden.

Cindy zegt, “Als ik merk dat de consument vraag heeft naar deluxe abonnementen, zoals dineraanvragen bij fine dining restaurants, wil ik dit in de toekomst ook kunnen aanbieden”. Als deelnemende ondernemer kan jezelf aangeven hoeveel couverts op welke dag je beschikbaar stelt voor het belevingsdiner. "Op deze manier kunnen potentiële fans in aanraking komen met jouw concept". Ze geeft de garantie dat nooit alle stoelen leeg zijn op een avond. Haar portfolio aan foodoutlets is namelijk zo opgebouwd, dat het aantal is afgestemd op de hoeveelheid afnemers.

Speel open kaart

Het bedrijf wil foodies verrassen. Toch probeert ze in te spelen op persoonlijke voorkeuren en wensen. Door als foodlover open kaart te spelen over jouw allergieën en dieetwensen wordt er een geoptimaliseerd en gepersonaliseerd aanbod verschaft.

Verras elkaar

Voor nu zijn het vooral vrouwen die sinds de lancering gebruik maken van haar abonnementen. De abonnementskosten variëren tussen de 20 en 25 euro per persoon per maand. Als foodie kan je kiezen tussen een try-out-, 3 maanden- of 12 maandenverrassingsarrangement. Cindy hoopt dat ook menig man in de startblokken zal gaan staan om verbluft te worden. Ze zegt dat iedere consument bij haar wordt voorbereid op een totaalbeleving, zoals citytripaanbieder srprs.me vooraf berichten verstuurd. Ze gaat in zee met foodprofessionals die dit ook willen doen. “Ondernemers die het heel erg leuk vinden, om de gast te verrassen”, vertelt ze lachend. Wat een surprise.

 

Cindy Groenestein van SurpriSeat