Een magische machine die voedselverspilling omtovert tot elektriciteit. Food waste tech levelt up.

Zero Waste Biotech denkt de oplossing voor voedselverspilling in huis te hebben. Hun Aero-D Machine zet composteerbaar afval zoals overtollig eten in razendsnel tempo om in duurzame energie.

 

Goed voor planeet en portemonnee

Voedselverspilling is niet alleen slecht voor de planeet, het is ook nog eens vreselijk duur. De Aero-D Machine is een soort van supersnelle composthoop die het afval omzet naar biobrandstof. Die brandstof wordt vervolgens gebruikt om elektriciteit op te wekken die te gebruiken is bijvoorbeeld de keuken draaiende te houden. Een energiecentrale in miniatuur dus. Dankzij die goedkope energie is het voor veel bedrijven ook financieel aantrekkelijk om op deze manier hun afval te verwerken. Naar eigen zeggen trekt elke machine ook nog eens 91 ton aan CO2 uit de lucht, dus de planeet mag ook niet klagen.

 

 

Beter en makkelijker

Wat Zero Waste Biotech en hun machine heel goed doen is van de No Waste optie de meest aantrekkelijke optie maken. Hoe meer bedrijven inzien dat een dergelijke circulaire benadering goed is voor de bottom line, hoe sneller de overgang naar een circulaire economie waarin alles een bestemming heeft. Het is letterlijk beter voor iedereen om je eten niet weg te gooien. De volgende uitdaging is om het ook makkelijker te maken, al helpen dit soort initiatieven daar zeker mee.

 

Meer weten over food waste en de meest interessante trends op dit gebied? De eerste editie van Food Inspiration magazine in 2020 zoomt in op deze problematiek.

 

Foto door Megane Callewaert @ Flickr