“De altijd-aan-cultuur schakelt uit zodra je bij ons het landgoed op komt."

Arjen Elijzen is de Food & Beverage Manager van Kapellerput. Het hotel bevindt zich op een landgoed van 25 hectare en beschikt over 97 hotelkamers en 30 vergaderzalen. In juni start het hotel met vergaderarrangementen in het bos en luxe diners voor twee in een boomhut. Elijzen vertelt aan Food Inspiration over de totstandkoming van deze arrangementen. 

Op 12 maart schreef Food Inspiration’s Hans Steenbergen in zijn observatie met betrekking tot de gevolgen van de coronacrisis, dat de stad uit de gratie raakt. 

‘Als we vertier of ontspanning willen, gaan we de natuur in die veilig, schoon en gezond is. Hoe minder mensen we tegenkomen, hoe veiliger het is. Steden worden vanwege de drukte gemeden. Dagtrips, korte stedenvakanties, museumbezoeken, festivals, concerten worden gecanceld: in plaats van kicks en opwinding kiezen we voor rust en ruimte. Het platteland zal in de zomer van 2020 in trek zijn.’ 

Vergaderen in de natuur 

Zowel de locatie zelf als het in coronatijd ontwikkelde buiten-vergaderarrangement van Hotel Kapellerput in het Brabantse Heeze sluiten naadloos aan bij de observatie van Steenbergen. Food & Beverage Manager Elijzen: “Uit allerlei onderzoeken blijkt dat de natuur helpt bij creatieve processen. Als mensen in de natuur zijn kunnen ze beter en vrijer denken. De altijd-aan-cultuur schakelt uit zodra je bij ons het landgoed op komt. Toen ook onze locatie moest sluiten vanwege de coronamaatregelen hebben we allereerst onze F&B beleving geoptimaliseerd; we hebben het pand geschilderd, het terras zomerklaar gemaakt en hebben het landgoed en de bossen opgeruimd. Tijdens dat opruimen, in de natuur, kwam het idee voor de doorontwikkeling van vergaderarrangementen in de natuur. We hebben in het bos twaalf plekken gecreëerd waar groepen afzonderlijk van elkaar kunnen vergaderen.”

Hoe werkt het?

Groepen tot maximaal dertig personen (vanwege de RIVM-voorschriften) kunnen bij Kapellerput een vergaderzaal boeken. Bij iedere vergaderzaal bestaat de mogelijkheid om ook op een van de twaalf plekken buiten te vergaderen. Je hebt als groep dus twee ruimtes: één binnen en één buiten. De meeting kan volledig buiten plaatsvinden of zowel binnen als buiten. En bij slecht weer kan de groep binnen vergaderen met uitzicht op het landgoed en de bossen. 

Dineren in de natuur 

Op het landgoed van Kapellerput bevindt zich ook de KABAN, een luxe boomhut die voor de crisis gebruikt werd voor bruiloften en zakelijke evenementen. Om particuliere gasten ook de buiten-ervaring te bieden werd het terras van de KABAN omgebouwd tot een romantische dinerlocatie. Op het terras kunnen – rekening houdend met de anderhalve meter afstand – twaalf mensen terecht, zes koppels. Elijzen: “Tijdens de KABAN Experience kunnen gasten het hele coronagebeuren even helemaal vergeten, en volop genieten van een culinair diner, prachtig uitzicht, en van elkaar.” 

De KABAN Experience is een dinerervaring die ook volgens Steenbergen helemaal aansluit bij de nieuwe tijd waarbij we vertier en ontspanning niet zoeken in de drukte van de stad, maar in de veilige, schone en gezonde natuur.