Voor print magazine #3 schreef ik over mijn reis... 

Na drie maanden te hebben geleegd in joggingboeken, hoodies, zwemkleding en wetsuits trokken we de mooiste kleren aan die we bij ons hadden. Met de ondergaande zon in een Uber richting downtown San Francisco voelden we ons na 86 nachten en 8.700 kilometer reizen licht euforisch. Van medio tot en met halverwege juli trok ik in 2018 samen met mijn vrouw Janneke met onze surfboards in een Jeep Wrangler en een caravan langs de westkust van de VS.
 

Met een Jeep Wrangler, surfboards en een hipster caravan tussen white trailer trash
 

Surfspot na surfspot, campground na campground, metropool na metropool. We zagen in de vroege ochtend walvissen langs de kust trekken. We bezochten Alcatraz niet, maar zwommen er langs in de baai van San Francisco. We wandelden door de natuurpracht van Californië, Oregon en Washington State, maar bezochten geen enkele van de grote bekende National Parks. Surfen in Californië is echt heel leuk, maar golven pakken in de Grote Oceaan bij de meest noordwestelijke punt van Washington in een indianenreservaat is pas echt bijzonder. We kampeerden direct langs de kust op de meest groene natuurcampings en stonden op asfaltvlaktes tussen trailer trash. Dit was onze reis en niet eentje waarbij we de gebaande paden en voor de hand liggende vakjes hoefden aan te vinken.
 

Als het even kan, dan ga je lang. En zo vaak als dat je kunt gaan.


Ik kan het iedereen aanraden: ga zo vaak als het maar kan in je leven meerdere maanden achtereen rondtrekkend reizen. Omdat tijd vloeibaar wordt, omdat je de korst “modder” die in de loop van de jaren aan je vast is gaan kleven helemaal kunt afspoelen, omdat je je geest verruimt zonder verruimende middelen, omdat je anders gaat nadenken over het leven, omdat je echt overal afstand van kunt nemen, omdat je elkaar weer ontdekt en weet hoe fijn de ander is, omdat je de tijd kunt nemen om iets belangrijks in je leven nog beter te kunnen (in ons geval golfsurfen), omdat het uitzicht telkens verandert, omdat niets hoeft en alles mag, omdat alles goed is en niets fout.

 

In de nieuwe editie van het Food Inspiration Print Magazine kun je het hele reisverhaal lezen. Inclusief onze food hotspots in San Francisco, San Diego, Seattle, Portland en Los Angeles. Interesse? Vraag hier een GRATIS preview van het magazine aan!