Weer een teken dat de kruisverbanden tussen foodservice en foodretail inniger worden. Maaltijd- en saladebarconcept Foodmaker gaat de samenwerking aan met supermarktpartner Delhaize verder versterken.

Foto door: Foodmaker

Delhaize wordt de masterfranchiser van het foodserviceconcept. Foodmaker wordt mede gedragen door de bekende Vlaamse televisiekok Jeroen Meurs, maar ceo en oprichter is Lieven Vanlommel.

Video door: Foodmaker, embedded via You Tube

De idee achter het concept dat in 2004 werd geboren: verse producten van het land verwerken in gerechten en salades die in eigen restaurants/takeaways worden verkocht. Totaal heeft Foodmaker dertien eigen restaurants. Daarvan is het leeuwendeel te vinden in België, maar ook in Parijs, Rotterdam en Den Haag is Foodmaker te vinden. Een grote doorbraak bleef echter uit; de expansie stagneert al enkele jaren.

Saladebars in supermarkt

De supermarkten van Delhaize hadden al Foodmaker-producten in hun schappen liggen en tientallen Foodmaker-saladebars. De Belgische grootgrutter gaat nu meer Foodmaker-saladebars op de winkelvloer toevoegen en ook de bestaande restaurants/takeaways exploiteren. Nog dit jaar wil Delhaize drie nieuwe restaurants openen. Vanaf 2022 moeten er vijf Foodmakers jaarlijks aan het arsenaal worden toegevoegd.

Hieronder bevinden zich enkele kantoorlocaties waar Foodmaker als bedrijfsrestaurant zijn intrede doet. Onder de hoede van Delhaize moet Foodmaker zich bovendien intensiever gaan bezighouden met bezorging aan zowel particulieren als de bedrijfsmarkt.