Gent, stad van de Gentse waterzooi, neuzen en niet te vergeten de welbekende Gentse feesten.

Deze stad staat niet alleen bekend om zijn historische waarde maar heeft door de vele studenten ook een hip en trendy karakter. Je vindt er naast heel wat gevestigde waarden ook tal van vernieuwende concepten en originele foodconcepten. Of je nu op zoek bent naar een snelle hap, een uitgebreid diner of een biertje in een typisch stadscafé: Gent biedt het allemaal. 

Brood&Boter

Onlangs opende horecaondernemer Tom Verhulst Brood&Boter, gelegen aan het Gentse Dok Noord. Hier bekoren het ontbijt, de lunch, koffie én taart de gasten. Tom weet als geen ander in te spelen op de vraag naar clockless eating en de tegenwoordige snelheid van het leven, waardoor hij het voor de gast de hele dag door mogelijk maakt om te ontbijten, lunchen, brunchen, of hoe je de maaltijd op dat moment van de dag ook noemt. Het interieur is sober, met een aantal opvallende accenten en een vintage stijl. En zoals de naam al doet vermoeden speelt brood de hoofdrol: op het menu staan broodklassiekers met kaas, de martino of kip met truffelmayo, maar ook toast met champignons of  met spiegelei.

Brood&Boter, Sassevaartstraat 7, Gent
www.brood-boter.be
 

Chez Claire

Zowel in Gent als in Antwerpen kun je sinds kort terecht bij Chez Claire, een eclairbar 2.0. Net als andere zoetigheden uit de kindertijd kent ook de eclair tegenwoordig een heuse revival. Binnen dit concept wordt het traditionele Belgische langwerpige gebakje met een zachte vulling en een chocolade- of glazuurlaag tot in de perfectie gepresenteerd en verheven naar een gastronomisch hoog niveau. Het is een traditioneel product in een trendy jasje. In niet minder dan 13 smaken, waaronder pistache, salted caramel crisp of triple dark chocolate. De eclairs van Chez Claire zijn een pure nostalgie naar toen in de vorm van een Instagram-waardig fotogeniek product van nu.


Chez Claire, Kouter 185, Gent
www.chezclaire.be

Nieuwsgierig naar meer Gentse concepten? Lees ze in het Food Inspiration magazine: hotspots!