(Beter) slapen in een bed vol sensoren...

Technologische innovaties maken een nacht in een hotelkamer slimmer, makkelijker en efficiënter. Zoals deze vier: smartband voor het slapen, een scannende kamerdeur, digitale muren en slim sanitair. Ontdek nog eens 10 innovaties in het online magazine Hot Hotels.

 

1. SLIMMER SLAPEN

Beter slapen kan in de toekomst door voor het slapengaan een cocktail van kruiden en vitamines te slikken die je slaap- en lichaamsfuncties verbetert. Met een smartband om je hoofd raak je direct in de REM-cyclus van je slaap waardoor je de fasen van woelen en draaien overslaat. 

 

2. SCANNENDE KAMERDEUR

Keyless entry bestaat al een tijdje in de hotellerie. Hotels van morgen gaan de technologie nog verder uitbreiden met gezichtsherkenning. Je hoeft slechts een nanoseconde te wachten op een ultrasnelle gezichtsscan. Daarna gaat de deur direct open.

 

BEKIJK NOG EENS 10 HOTELINNOVATIES IN HET ONLINE MAGAZINE...

3. DIGITALE MUREN
In de toekomst kunnen reizigers ieder type hotelkamer downloaden op hun VR-bril of -device. Zo verblijf je in een onderwaterwereld, een sportsbar of in een junglekamer. Hilton gaat in het eigen ‘Hilton100 Checking Into 2119’ rapport nog een stap verder en voorziet gethematiseerde kamers die volledig geprojecteerd gaan worden, zelfs zonder VR-device.

 

4. SLIM SANITAIR
Beter slapen aan de hand van een analyse van je poep. In de toekomst kan het. Een nieuwe technologie maakt het mogelijk dat toiletten je uitwerpselen analyseren om tekorten in je voeding vast te stellen. Vervolgens worden slaap- en voedsel-elixers met diverse supplementen voorgesteld. 

 

IN DE HOT HOTELS EDITIE STAAN NOG EENS 10 HOTELKAMER INNOVATIES...