Met duurzaamheid hoog in het vaandel val je niet meer op...

Geavanceerde technologie is van essentieel belang voor circulaire productie. Zonder de hedendaagse innovaties in duurzaamheid en efficiëntie is het circulaire ideaal niet praktisch haalbaar. In het Trendreport 2019 komen een tiental circulaire cool concepts aan bod. Ooho! is een van die concepten. 

Verpakking van algen en zeewier
De Ooho! is een idee van het Skipping Rocks Lab uit Londen, en is een eetbare waterfles. Of bel eigenlijk. De bubbel is gemaakt van algen en zeewier, en is bovendien goedkoper om te maken dan een traditionele PET-fles. Ook gebruikt de Ooho! maar liefst negen keer minder energie dan een plastic flesje. De bel is niet alleen geschikt voor water, maar ook voor bijvoorbeeld versgemaakte sappen, sportdrankjes, of de ketchup bij de friet. 

Van innovators naar early adopters?
Ooho! is een product dat zijn tijd vooruit is. Het product zelf is niet minder dan revolutionair te noemen, maar wijdverspreide adaptatie lijkt ver weg. Het is immers nogal een stap om vloeistoffen te gaan eten in plaats van gewoon te drinken. Dit zou best eens de nieuwe standaard kunnen worden, maar vandaag nog niet. Maar overmorgen? Wie weet.