Above and beyond...

De wereld van party- & eventcatering gaat over meer dan het verzorgen van de hapjes en drankjes; het moet bijdragen aan de inhoud van een event. Sommige ondernemers gaan nog een stapje verder. 5 trending cateringthema’s die de grenzen verleggen.

 

1. Camera Catering

Bijna alles wordt gepost op social media, van een selfie in de gym tot über-gestylde gerechten. Niet gek dat #foodporn inmiddels 207 miljoen posts heeft. ‘Het oog eet eerst’ is nooit meer van toepassing geweest dan nu. Sommige cateringbedrijven spelen daar slim op in, het klassieke buffet ziet er immers niet echt sexy uit.

Check welke cateringbedrijven bij de topics horen in ons digitale magazine over partycatering!

 

2. Verhalende Catering

Als gevolg dat er een groeiend aantal vluchtelingen in de Europese samenleving terecht komt. Zij worden niet altijd even positief afgeschilderd, terwijl velen van hen over uitzonderlijke kennis over koken en eten uit hun thuisland beschikken. Meer en meer initiatieven focussen gelukkig op de positieve invloed die vluchtelingen hebben op gemeenschappen, want koken verbindt.

Charcuterie op clipboards, desserts zwevend aan ballonnen en oesters in een kruiwagen.

3. Creative Catering

Pretzels hangend aan haken uit het plafond. Een gekke stunt of een psychologisch experiment? Door food en drinks op een vernieuwende (en soms verwarrende) manier te presenteren, worden mensen uit hun comfortzone gehaald. Dit kan leiden tot ongemakkelijke situaties, maar ook tot vreemden die samen een ervaring delen en daardoor connectie maken.

Steeds meer klanten met een duurzaamheidsverlanglijst zijn op zoek naar een cateraar.

4. Conscious catering

Er zijn veel cateringbedrijven die alles uit de kast halen om de meest unieke experience te creëren, maar er zijn ook steeds meer ondernemers die gaan voor puur, duurzaam en gewoon goed eten.

 

5. Hollandse catering

Gelukkig hoeven we niet helemaal naar New York, Wenen of Toronto voor inspirerende event catering.  Cateraars van eigen bodem tillen feesten en partijen naar een hoger niveau met verfijnde hapjes, spannende cocktails en stoer comfort food. Bovendien worden trends als circulair, no waste en high-end vegetarisch volledig omarmd.

 

Bekijk welke bijzondere cateringbedrijven bij elk thema horen in het nieuwste magazine: partycatering!

 

Foto: Cured Catering