Deze concepten laten zien dat duurzaamheid geen beperking is op het gebied van design

Silo in Brighton, Engeland is een no-waste restaurant, brouwerij, bakkerij en koffiezaak ineen. Bij de Britse onderneming wordt de productie van waste tot een minimum teruggebracht.

Upcycling bij Silo

Om dat te bereiken, komt al het voedsel bij Silo in re-useable kratten en containers binnen. In de brouwerij worden gefermenteerde dranken gecreëerd van ongewilde planten, kruiden, groenten en fruit. De eigen molen draait iedere dag meel van oude graanvariëteiten voor de bakkerij.

De meubels zijn gemaakt van materialen die anders werden verspild. Up-cycling wordt bij Silo verkozen boven recycling. Zo zijn de borden gemaakt van plastic tassen, tafels van vloertegels en werktafels van archiefkasten. 

Check de andere duurzame designconcepten en bekijk de video's in de nieuwe editie van Food Inspiration Magazine: Design & Mood

fotocredit: Silo