Voor een flinke dosis humor en relativeringsvermogen ben je bij sommelier, gastheer en horecaondernemer Glen Ramaekers aan het juiste adres.

 

Over zijn andere zielenroerselen vertelt de ondernemer achter het Brusselse Humphrey liever zelf.

Productmeester

In 2016 richtte hij samen met Yannick Van Aeken (ex-souschef van Noma) Humphrey op. Een restaurant met sharing plates in drie versies (ontbijt, lunch en diner) waar ook een centrale rol is weggelegd voor muziek. Het restaurant maakt namelijk onderdeel uit van het Brusselse Pias-gebouw. 

Terwijl Yannick verantwoordelijk is voor de creatieve gastronomie houdt Glen (als voormalige vertegenwoordiger bij wijnhandel Swaffou  en groothandel Claessens) de duurzaamheid, ecologie en kwaliteit van de geserveerde producten in de gaten. Glen’s Filipijnse roots komen terug in de kaart van Humphrey, al wordt hier wel steevast gewerkt met lokale producten. Ook een match met Brusselse bieren staat hier op de kaart.

Ontembare ondernemingsdrang

Glen is een foodie pur sang die onze regio op de radar wil krijgen. Zo wil hij Brussel als creatieve broeihaard promoten. Samen met Dries Tack richtte hij de netwerkorganisatie Fine Food Fanatics op, een noemer waaronder beide heren culinaire evenementen zullen organiseren die de kracht van Brussel tonen. In het verleden hebben ze al fooddocumentaires en stadstours georganiseerd, waarbij een spetterende afterparty in de Pias-gebouwen uiteraard niet mocht ontbreken.