Wij trokken onze vuile laarzen aan en stapten op het veld bij bioboer Dries Delanote. Zijn wildfarm Monde des Mille Couleurs levert groenten, kruiden en eetbare bloemen aan Belgische toprestaurants.

Belang van biologisch

Niet iedereen heeft de luxe, het budget en de ruimte om te versmelten met de seizoenen. Gelukkig bestaan er in dat geval boeren als Dries Delanote die op eigen initiatief chefs wijzen op het belang van biologische productie.

Van huis uit

Dries groeide op in een typisch landbouwersgezin. Zijn ouders kweekten volgrondgroenten voor de diepvriessector. Tegenwoordig runt hij een voltijdse boerderij van 7 hectaren met olijfkomkommers, wilde oxalis, vogelmuur, labbonen, afrikaantjes, ananassalie, barbarakers, bernagie, winterpostelein, haverwortel, duizendblad, …

Meer weten over de aanpak van superboer Dries? Check dan vooral de video in het nieuwe Food Inspiration Magazine: Superboeren