Eet je groenten wordt nu wel heel aantrekkelijk. Zeker als je ervan kunt likken.

Een primeur in ijsjesland en volop mee op de huidige groentetrend: &samhoud food introduceerde onlangs in Nederland natuurlijk ijs van groente en fruit. De biologische ijsjes zijn ontwikkeld door tweesterrenchef Moshik Roth. 

Vleugje honing

Moshik: “Groente is zo lekker en toch haalt slechts 2% van de Nederlanders de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente, erg jammer! Ik ben daarom altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden met groente en afgelopen jaar viel mijn oog op ijs. Het aanbod zit vaak vol suiker, vet en onnatuurlijke toevoegingen. Wij hebben nu ijs ontwikkeld van biologisch groente en fruit, met alleen een vleugje honing.”

Toegankelijke smaken

Het ijs wordt ambachtelijk gemaakt in twee toegankelijke smaken: komkommer-limoen en sinaasappel-wortel. “De uitdaging met groente is dat het van nature minder zoet is. Daarom is de combinatie gezocht met fruit en honing”, aldus Moshik. Om Nederland te laten wennen aan minder suiker is gekozen voor een lager suikergehalte dan gemiddeld. De ijsjes bevatten daardoor 24 (komkommer-limoen) en 28 calorieën (sinaasappel-worel) per stuk.

Vanaf de tweede week in mei zijn de ijsjes verkrijgbaar in de winkels in Nederland.