Een band door broederschap, eten en drinken. @RAHIREZVANI fotografeert de Penne Nere. #reconnect

Eens per jaar komen de Alpini’s, Italiaanse veteranen uit de Alpen, bij elkaar in het bergdorpje Forcella di Pala Barzana. Gewapend met een iPhone legde fotograaf Rahi Rezvani de diepere connectie vast die deze ‘Penne Nere’ (zwarte veren) hebben met hun regio en met elkaar.

Traditioneel ritueel

Tijdens Raduno Alpino laten de Alpini’s hun werk- en familieverplichtingen voor wat ze zijn, zetten hun traditionele Alpinihoed met arendsveer op, en komen samen. Samen om te eten, te drinken, hen te herdenken die de twee wereldoorlogen niet overleefden. En om de Alpini-waarden van saamhorigheid, solidariteit en vriendschap te vieren.

Speciale lokale eenheid

Het was in het jaar 1872 dat de Italiaanse regering besloot een speciale eenheid in te zetten om hun bergen te verdedigen; de Alpini’s, ook wel Alpenjagers. Anders dan het nationale Italiaanse leger bestonden de verschillende Alpini-troepen enkel uit soldaten die geboren en getogen waren in het Alpen- en Apennijnengebergte. Broers, neven en klasgenoten uit hetzelfde dorp werden samen gerekruteerd en opgeleid. Ze vochten als eenheid aan de Italiaanse frontlinie, grenzend aan de Oostenrijkse bergen.

Wil je meer weten over de rituelen en eetgewoontes van de Alpini's?