Wat zag @astro_andre als gevolgen van onze voedselproductie vanaf hoog in de ruimte? #reconnect

Als jonge arts liet André Kuipers zich inspireren door de ruimte. Toen hij een zoekertje van de Europese Ruimtevaartorganisatie in de krant spotte, besloot hij zijn kans te wagen. De rest is geschiedenis.

The big dream

In totaal was André zo’n 4 jaar van huis voor trainingen in Houston, Moskou, Keulen, Montreal en Tokio. Daarna kon hij die ene, grote droom verwezenlijken. Ondertussen ging hij al twee keer de ruimte in en is hij hiervoor veelvuldig onderscheiden. In 2004 werd hij onder meer benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Op 30 april 2013 bekleedde hij het ambt van Wapenkoning tijdens de inhuldiging van Koning Willem-Alexander in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Sinds 2013 is André ambassadeur van het Techniekpact waarmee hij jongeren aanspoort om een techniekopleiding te volgen. Ook het Wereldnatuurfonds kan op de steun van André rekenen.

Meer weten over André Kuipers en zijn confrontatie met de gevolgen van onze voedselketen?