Geen centen om te investeren in stenen? Dat hoeft ook niet. Bekijk hier een aantal inspirerende voorbeelden.

De bedenkers van het concept Bennys + Marys hebben een grote liefde voor brunch. Een eigen restaurant hebben ze niet, daarom serveren ze hun brunches in verschillende cafés in de hoofdstad.

Bloody mary’s

In steden als New York zijn reizende keukens al gewoon, in Nederlandse steden zijn ze nieuw. Bennys + Marys wordt gerund door de Canadese Tanya Mouchinskaia. Het concept is privé te boeken, maar ook een vaste dag kan worden afgesproken met Tanya. Momenteel worden iedere zaterdag en zondag brunches bij café Struik aan de Rozengracht 160 in Amsterdam geserveerd. Het menu bestaat uit onder andere kreeft, hamburgers, salades en bloody mary’s. Alle ingrediënten zoveel mogelijk uit de buurt en biologisch.

Investeren in steen

Geen centen om te investeren in stenen? Dat hoeft ook niet. Maak slim gebruik van leegstand. Gekaapt is de pop-up store bestaande uit een groep jonge ontwerpers, ondernemers en creatievelingen die steeds verschillende panden in Amsterdam kapen. In de zomer van 2014 hebben ze voor drie maanden het oude pand van de Bruna op de Kinkerstraat 149 gekaapt. Gekaapt is als een rondreizend circus dat je meeneemt in een multiculturele wereld van food, coffee, lifestyle, fashion, art en vintage.

Openbare ruimte

Ook in de openbare ruimte is er een legio aan mogelijkheden voor zowel de hobbykok als de foodprofessional. Test je restaurantformule bijvoorbeeld eens tijdens een Restaurant Day of op het Bankjes Collectief.

Een ommekeer is merkbaar, we zijn op weg naar een nieuw bewustzijn.
Meer hierover weten?