Saladebars zijn tegenwoordig booming, in 2003 was daar al het Parijse Jour.

Al sinds 2006 vliegen we de wereld over, op zoek naar inspirerende concepten en de cowboys die de toon weten te zetten in de food- en hospitalitywereld. En wie zoekt, die vindt. Eén ding hebben deze concepten met elkaar gemeen: ze weten ons - soms zelfs na vele jaren - nog steeds te inspireren.

Gezond, vers, snel, transparant

Het hippe saladeconcept speelt in op de trends gezond, vers, snel, transparant en 'myo' - make your own. Het concept is ontstaan vanuit een onvrede over de salades die werden aangeboden in de cafés en restaurants. Altijd dezelfde combinaties, geen keuzevrijheid. Dat moest anders. In 2003, na tien maanden voorbereiding, werd de eerste vestiging geopend. En het concept sloeg enorm aan. Vooral de keuzevrijheid, gezondheid en snelheid sprak tot de verbeelding van een nieuwe generatie Parijzenaars.

Het concept is simpel

Je kiest de sla die je wilt hebben. De medewerker doet de rucola of het eikenblad in een schone glimmende salad bowl. Dan maak je een keuze uit de veertig toppings en extra ingrediënten die worden aangeboden: van komkommer tot zongedroogde tomaat tot Parmezaanse kaas. Afmaken met een dressing naar keuze. En binnen een minuut sta je bij de kassa om af te rekenen.

City Guides!

Food Inspiration reist de hele wereld over, op zoek naar inspirerende concepten. Dit werk hebben we onder meer gebundeld in onze City Guides. Bestel nu twee City Guides naar keuze in de webshop en betaal slechts 50 euro. De CityGuides kosten normaal 35 tot 75 euro, dus tel uit je wins