De vrouwelijke doelgroep heeft andere behoeften dan mannen. Maar wat dan? Leer van deze female focussed concepts.

De vrouwelijke doelgroep heeft andere behoeften dan mannen. Vrouwen zijn bewust bezig met hun gezondheid en hechten meer waarde aan de aankleding van een horecazaak. Onderstaande concepten hebben hier extra op gelet.

Greenway resto, Gent, Leuven en Brussel

Volledig vegetarisch concept dat gebruik maakt van biologische producten. Zoals de eigenaren zelf zeggen ‘fast and good’ veggiefood uit de wereldkeuken. Er zijn ook enkele veganistische opties. Onlangs hebben de eigenaren op station Brussel-Zuid een locatie geopend. In maart wordt ook in Antwerpen een resto geopend. Naast de vaste restolocaties staat Greenway geregeld op diverse festivals.

Bloem, Den Haag

Dit restaurantje serveert onder andere high-tea, sandwiches, huisgemaakte quiche en taart. De theeblikken kunnen ook gekocht worden. De inrichting is vintage met lampjes van theepotten en –kopjes. Daarnaast hangen er oude schilderijen aan de muur. Je krijgt het gevoel dat je bij oma op de thee bent.

The Duke, Londen

Dit hotel heeft een gehele verdieping gereserveerd voor enkel vrouwelijke gasten. De zogenaamde ‘Duchess’ kamers zijn voorzien van verse bloemen en fruit, vrouwenmagazines, badslippers in een kleinere maat en een kaptafel met onder andere een föhn. Naast een persoonlijk welkom door de vrouwelijke general manager van het hotel: Debrah Dhugga, begeleidt een vrouwelijke medewerker je naar je kamer en wordt de kamer schoongemaakt door een vrouwelijk lid van de housekeeping.

Wil je meer lezen over female concepts?

Foto: Agentlewoman.com