Beste mannen. Bier kan altijd. Een stevige rode wijn kan ook. Bestel je een cocktail, pas dan op voor de parapluutjes. Onze tips:

Dit zijn cocktails voor mannen. 

Whiskey sour

We starten op het niveau van little boys. Shake 4,5 cl Amerikaanse bourbon/whiskey met 2 cl suikerwater en 4 cl citroensap in een Boston shaker die goed gevuld is met ijs. Strain en schenk uit over een tumbler met wat ijsblokjes. Maak af met een flag waarbij je sinaasappel gebruikt. Geen rietje.

Foto: Reese Lloyd

Snake bite

Een stapje verder gaat dit shotje bestaande uit 5 cl whisky naar keuze met een scheutje limoensap. Geen ijs, geen suiker, gewoon achterover slaan terwijl andere barbezoekers instemmend naar je knikken.

Foto: IntangibleArts

Dirty Martini

De klassieker van top-spion James Bond. Te drinken op een chique locatie zoals een vijfsterrenhotel of casino. De mix van wodka, vermout en een beetje olijvenpekel. Hipstermannen met baarden vragen om het echte originele recept van de Dirty Martini, namelijk met gin.

Foto: Dale Gillard

Old Fashioned

Echte mannen drinken ook tijdens werktijd. Tenminste, de hitserie Mad Men leek wel een aaneengesloten drankreclame waarin hoofdpersoon Don Draper de Old Fashioned weer hip maakte. Mold in een tumbler 3 scheutjes Angostura bitter en een klein suikerklontje, en eventueel een eetlepel spuitwater. Schenk er 6cl whisky gemaakt van rogge - of een bourbon - bij. Doe een paar ijsklontjes in het glas en presto!

Foto: Tim Sackton

Irish Car Bomb

Op zoek naar de man met de hamer? Als je een aantal Irish Car Bomb cocktails op hebt, dan vindt hij jou. Vul een shotglaasje voor de helft met Ierse whiskey en de andere helft met een Ierse crèmekleur. Vul een pint, niet helemaal vol, met Guinnesss bier. Laat je shotglas erin vallen en drink daarna direct in een keer helemaal op.

Foto: Jonathan Boeke
 

We hebben meer tips voor mannen. Nieuwsgierig?