Van koffieperfectie bij @ScandinavianEm tot high-end hummus van @SirHummus. Zuid is the place to be.

Dé buurt waar hip Amsterdam zich verzamelt. Hoewel Zuid niet geheel onterecht bestempeld wordt als yuppenbuurt, is het foodaanbod toegankelijker en zijn alle prijscategorieën er vertegenwoordigd. Van high-end tot no-nonsense; Zuid is the place to be.

Pho 91

Een die je echt niet mag missen is Pho 91. Een stukje Chinatown in Zuid. Het Vietnamese eettentje Pho 91 is fast, convenient en fresh tegelijk. Een pho is een kom stevige runderbouillon met specerijen, rijstnoedels, rundvlees, limoen en knapperige groenten en het menu is dan ook geïnspireerd op dit populaire en traditionele Vietnamese streetfood. De sfeer is er relaxed, informeel en uitnodigend. De kaart is betaalbaar en eenvoudig. Pho 91 doet niet aan reserveringen. Je kunt maar beter vroeg voor de deur staan als je een plekje wil bemachtigen achter een kom rijstnoedels en je de steeds langer wordende rij wil vermijden.

Oost West, Amsterdam op haar best

In de nieuwe Amsterdam-editie hebben we dertig concepten in vijf wijken uiteen gezet. We lichten de beste plekken uit om te lunchen, dineren, borrelen of om iets mee te nemen voor onderweg. Zet je trouwe tweewieler in de olie. We gaan op foodtour door 020.

Bekijk de tour in de nieuwe Amsterdam-editie