Hotelconcept the other way around. Niet het slapen, maar de hotel experience staat bij @hoteldroog centraal.

We geven het toe, de naam is een beetje misleidend. Van een standaard hotel is nauwelijks sprake. Hôtel Droog telt in totaal namelijk maar één kamer.

Met in totaal maar één kamer hebben de makers van Droog het hotelconcept omgedraaid. Waar het in het standaard hotel vooral draait om het slapen, zijn het bij Droog juist de overige aspecten van de hotel experience die centraal staan. ‘Hôtel Droog is a place where you can come for a drink, a bite to eat, exclusive shopping, exhibitions, beauty advice, a stroll in the garden, a lecture series and it even has a room to sleep in’, aldus co-founder en directeur Renny Ramakers.

Droog Design

De enige kamer die Hôtel Droog heeft, is te vinden op de bovenverdieping van het 17e-eeuwse pand in hartje Amsterdam. In de kamer zijn onder andere een slaap-, kook-, bad- en woonruimte te vinden die stuk voor stuk ingericht zijn met de designmeubels van Droog Design, een ontwerpbureau dat al jarenlang internationaal bekend staat om haar ontwerpen. Op de onderliggende verdiepingen vind je een designwarenhuis, kunstgalerie, dining room, fairy tale garden, spa en mode.

Lees meer over innovatieve hotels en hoteltrends in onze hoofdstad in de nieuwe Amsterdam-editie

Beeld: Thijs Wolzak