Unieke kunstwerken met elk een eigen verhaal en identiteit. Neem een kijkje in boutique hostel @hotelnothotel

De naam doet het al vermoeden: Hotel Not Hotel - dat in april 2014 haar deuren opende - is alles behalve een standaard hotel. Een lobby of hotelgangen vind je niet terug in het gebouw aan het Piri Reisplein in Amsterdam West. Bij binnenkomst beland je in plaats daarvan in een grote woonkamer die meer wegheeft van een expositieruimte. De hotelkamers en de gezamenlijke douche- en toiletruimte zitten verborgen in de woonkamer.

De 23 kamers die Hotel Not Hotel telt, zijn stuk voor stuk ontworpen door Collaboration-O, een groep van jonge alumni van de Design Academy Eindhoven. Iedere kamer heeft een eigen thema en identiteit. Zo slaap je bijvoorbeeld in een Amsterdamse tramwagon, achter geheime antieke boekenkasten of in de ‘Crisis Free Zone’, waar kwade geesten buitengehouden worden door het Transsylvanische symbolisme dat overal in het design terugkomt.

Contact tussen gasten

Met het concept willen eigenaren Dirk Hoogerwerf, Tijmen Receveur en Bruno Bont het contact tussen gasten stimuleren. Niet alleen het huiskamergevoel, maar ook het feit dat het hele hotel af te huren is voor evenementen, verjaardagen of feesten draagt daar aan bij.

Lees meer over innovatieve hotels en hoteltrends in onze hoofdstad in de nieuwe Amsterdam-editie.