Het foodhal-virus lijkt om zich heen te slaan. Maak je borst nat voor deze foodhallen to be.

Food is groots. Het aanbod van eten en drinken kan een stad als woon- en reisbestemming tegenwoordig maken of breken. Steeds meer steden hebben of willen een markthal en/of foodhal. Nu de Foodhallen in Amsterdam - en de Markthal in Rotterdam - massa’s mensen trekken, lijkt het foodhal-virus om zich heen te slaan.

Herbestemming

Met dank aan kleine en grote ondernemers met visie, krijgen historische gebouwen en verloederde buurten een herbestemming. Er wordt met renovatie of nieuwbouw nieuw leven geblazen in plekken die hun oorspronkelijke doel hebben verloren. Het heruitvinden van deze plaatsen biedt kansen voor ondernemers in de wereld van eten, drinken en slapen.

Kwaliteitsleveranciers

Het succes van markt- en foodhallen heeft te maken met het feit dat steeds meer mensen aandacht voor hun eten hebben. In combinatie met een kwalitatief goed en bovendien laagdrempelig horeca-aanbod bieden markt- en foodhallen een mooie verzameling van specialistische kwaliteitsleveranciers. De hang naar tradities en ambacht onder consumenten werkt in het voordeel van food- en markthallen. Voor bezoekers van een markthal is het comfortabel dat meerdere vers-specialisten op één plek zitten.

Lees meer over het foodhal-virus in de nieuwe Amsterdam-editie