Voor het beste Tsjechische vlees ga je naar Nase Maso in Praag, een slagerij-meets-bistro-meets-deli

Naše Maso is een Tsjechische slagerij-meets-bistro-meets-deli in het oude centrum van Praag, opgericht door František Kšána Jr. Naše Maso betekent ‘Ons Vlees’ en dit is dan ook waar zij uitzonderlijk goed in zijn.

Generaties slagers

František Kšána Jr kreeg al zijn kennis van zijn vader, die ook een slager was. Op dertienjarige leeftijd hielp František zijn vader al in de slagerij en sindsdien is de liefde voor het slagersvak nooit meer weggegaan. Na een aantal jaren met zijn vader te hebben gewerkt is František twee jaar geleden voor zichzelf begonnen (Naše Maso). Ze kopen alleen vlees van kleine lokale boeren die heel goed voor de dieren en hun omgeving zorgen. Naše Maso gebruikt alle delen van de koe, maar ook het varkensvlees wordt volledig benut. Zo focussen zij op no waste maar wel met veel kennis van alle vleesstukken en dat levert hoge kwaliteit producten op.

Coole samenwerkingen

Om zijn innovatieve slagerij te openen, werkte Kšána samen met Ambiente Restaurant groep (een verzameling van geweldige restaurants wereldwijd). De Grafische studio Najbrt is verantwoordelijk voor de stijl van het interieur, dat volhangt met illustraties. De mini-shop beschikt over op maat gemaakte verlichting in de vorm van worstjes voor een speelse tint.

Super vers

In de slagerij wordt al het vlees vers aangeleverd en direct gelabeld en verwerkt. Voor een snelle aankoop kun je terecht in de winkel enkele stappen verderop, waar ze hun vlees en worst dagelijks vers verpakken. Direct van de slagerij naar de winkel dus.

Online en offline

Onlangs opende Naše Maso een online winkel en een stand met vers verpakt vlees op een paar meter afstand van de winkel. Toch blijft de favoriet van de klant de bistro, waar klanten aan tafel kunnen zitten en verse hamburgers, steak tartaar of warme worstjes kunnen bestellen en kunnen nippen aan Tsjechisch bier.

Beeld: Naše Maso