Reserveren, maar dan anders. Bij Dukkan in Istanbul reserveer je niet je tafel maar je vlees.

Emre Mermer is het werken in de bankwereld zat als hij besluit zijn roeping te volgen: slager worden. In 2004 start hij een slagerij in het centrum van Istanbul. Dükkan - een slagerij-steakhouse - van Emre is een logisch gevolg.

Op een langzame manier, zonder marketingprietpraat en vreemd kapitaal, veranderde Emre zijn slagerij in een authentiek restaurant waar dry aged steaks worden geserveerd: topvlees met verschillende rijpingen en kwaliteiten.

Triple A

In koelmeubels ligt het vlees in het zicht van de gast te rijpen. Mermer heeft drie kwaliteitsklassen: triple A, triple B en triple C. Het vlees rijpt maximaal zes weken in de koeling. Langer niet, anders wordt het gewichtsverlies te groot en het vlees te kostbaar. Het vlees is afkomstig van runderen die alle ruimte en rust krijgen om op te groeien op het platteland.

Reserveer je vlees

Je kunt geen plaatsen reserveren, maar wel je vlees. Wie de beste kwaliteit steak wil - triple A - moet dat minstens drie uur van te voren aangeven. Zo lang van te voren moet het vlees gesneden worden.

Benieuwd naar andere Boutique Butchers over de hele wereld? In de nieuwe Het wordt een rot jaar-editie lichten we zeven innovatieve concepten uit die de authentieke slager weer op een podium plaatsen. Meat you there!