Automaat bepaalt door scannen gezicht en humeur welke snacks en drankjes je mag kopen. #trendreport2015

‘The customer is always right’ is een bekende uitspraak. Een fabrikant van automaten komt nu met een vending machine op de markt die voor de consument beslist wat wel en niet te koop is.

Automaat scant en bepaalt

Het Italiaanse bedrijf Rhea Vendors lanceert de Luce X2 Touch TV. Deze automaat geeft alleen dranken en tussendoortjes vrij wanneer de klant een aantal scans heeft doorstaan. Zo worden eerst door middel van gezichtsherkenning leeftijd, bouw en humeur van de consument afgelezen. De technologie bepaalt of en welke producten er aangekocht mogen worden.

Koppeling medisch dossier

De Luce X2 gaat desgewenst nog een paar stappen verder. Koppelingen met medische dossiers en databases behoren tot de opties. Ook onthoudt de verkoopautomaat de aankoopgeschiedenis van een klant.

Gelukkig zien we dat mensen uit eigen beweging en overtuiging steeds beter weten wat ze wel en niet naar binnen werken aan eten en drinken. Sterker nog, food wordt innerlijke cosmetica in 2015. We noemen deze trend Purify Me. In het Food Inspiration Trendreport 2015 wordt deze ontwikkeling uitgebreid besproken.
 

Foto: Paul L (CC)