Secret places zijn hot! Unieke plekken in de horeca die niemand kent. #trendreport2015 #experience3.0

Op zoek gaan naar geheime, unieke plekjes is enorm populair geworden. Zo ook in de horeca. Sommige hebben geen bewegwijzering, geen telefoonnummer, geen e-mailadres of website. Je moet dus bereid zijn er moeite voor te doen.

Mysterieus Parijs

Twee jaar geleden hebben twee mannen een kaaswinkel in Parijs overgekocht en met de nodige ‘hip-twists’ omgetoverd tot de speakeasy kaas & wijn winkel/bar. Er liggen enkel consumptierijpe kazen en wijnen op dronk. Het is een winkel en tegelijkertijd ook weer niet, want er wordt ter plaatse meer geconsumeerd dan gekocht. Instant gratification! Wat deze plek uitzonderlijk maakt, is dat het geen naam heeft en geen website. Je kan aan een passant de weg niet vragen, want tja het bestaat niet.