In de rij voor pure ambacht

Bakkerij The Mill in San Francisco is een ruige bakkerij, stijlvol gecombineerd met een mooi koffieconcept: Four barrel coffee. Graan voor het brood wordt ter plekke gemalen en de koffiebonen zijn in de zaak gebrand. Voorin veel lege vierkante meters, voor de dagelijkse rijen mensen. Pure ambacht door jonge ondernemers.

Reinventing traditions

Josey werd in de zomer van 2010 benaderd door twee jonge koffieondernemers om mee te werken aan een nieuw, groot project. De ondernemers achter Four barrel coffee wilden een tweede zaak openen en hun koffieconcept combineren met een ambachtelijke bakkerij.  Twee concepten die elkaar versterken, omdat beide op ambachtelijke wijze werken. De barista staat centraal en de bonen worden ter plekke gebrand bij The Mill. Bij Four barrel coffee geen snelle koffietje to go. Voor deze koffie neem je even de tijd. Daarom ook geen wifi, maar sharing tables en hangouts die het 'samen' wachten leuk maken.

Meer lezen over deze trend? Lees heel het artikel in ons magazine!

 

The Mill Bakery San Francisco from Food Inspiration on Vimeo.