Ik mag eindelijk op gesprek. @JanneWellens over de gelijkenissen tussen solliciteren en ondernemen.

Ik staar me geregeld blind op vacature websites, want er staat onverwacht veel op van vanalles wat, maar weinig van iets interessants. Het is oneindig doorklikken, jobomschrijvingen analyseren en teleurgesteld mijn laptop dichtklappen bij de zoveelste 5 jaar ervaring vereiste. Waarom is een vacature eigenlijk niet voor de sollicitant zelf bedoelt? Hoe heerlijk zou het zijn, moesten bedrijven bij ons moeten solliciteren? Nu ja, een droomjob duikt duidelijk niet op uit het niets, en nieuwe klanten toveren zich helaas ook niet vanzelf. Net zoals ik de gewenste zoekopties aanklik is een afgebakende doelgroep vastleggen voor een startup niet te overzien. Het is een beetje stalken voordat mensen zich dat nieuwe aankomende zaakje herinneren. Je moet tegenwoordig overal zichtbaar zijn, op events, feestjes, markten en social media. Bedrijven antwoorden ook pas op mijn sollicitatiebrief tot ik alle mogelijkheden tot contact geprobeerd heb.

Lees hier het vervolg van Janne' s blog