Gokken aan tafel, hoeveel gangen haal jij uit de hoed? #newpricing #trendreport2015

In het Rotterdamse tweesterrenrestaurant FG van chef-kok François Geurds kunnen gasten gokken. Gasten betalen allemaal hetzelfde bedrag van 130 euro maar het lot bepaalt of dit vier, vijf, zes of zeven gangen worden.

Food Gamble

Deze Food Gamble kan worden gespeeld tijdens de lunch van dinsdag tot en met zaterdag en het diner op dinsdag, woensdag en donderdag. Een hoed gevuld met stikstof wordt gepresenteerd en iedere gast aan de tafel trekt vervolgens een kaart uit de hoed. Op ieder kaartje staat een cijfer voor het aantal gangen - 4, 5, 6, of 7 - of een supplement. Trekt elke gast een ander nummer, dan zal het gemiddelde van dit cijfer worden genomen om het aantal gangen te bepalen. Supplementen voor tafelwater en koffie worden door een disgenoot voor de hele tafel getrokken. Iemand die de kaart met ‘supplement kaviaar’ trekt, krijgt een van zijn of haar gerechten verrijkt met de viseitjes. Een passend wijnarrangement bij de gangen is bij de prijs inbegrepen.