Herstel de band met de producent, geef opnieuw een menselijke dimensie aan de verkoop en eet lokaal. @foodassembly

'Eet beter, eet juist’

De consument van vandaag wilt de oorsprong kennen van wat hij op zijn bord heeft. Lokaal en goedkoper eten, zou nog beter zijn. ‘The Food Assembly’ is het concept dat aan deze behoeften voldoet. Het geeft waarde terug aan oude verkooptechnieken maar met toevoeging van de technologische efficiëntie van vandaag.


Gestart als internet-platform, brengt ‘The Food Assembly’ producenten en consumenten van dezelfde regio in contact met elkaar. Bestellen gebeurt online en wordt bevestigd zodra de minimum hoeveelheid voor productie is bereikt. Daarna vindt de uitwisseling plaats, bijvoorbeeld bij een particulier of een gemeenschappelijke zaal. Elke producent is persoonlijk aanwezig. Omdat producent zijn, betekent dat je gepassioneerd bent en dat je de vruchten van je arbeid met anderen wilt delen.

Een lokale en familiale markt

Iedereen kan beslissen om een ‘Food Assembly’ in zijn buurt te creëren. Het hoofd van het initiatief nodigt producenten van zijn regio uit om hun fruit, groenten, vlees, kaas, zuivel, brood, wijn, honing ... voor te stellen en zo aan het project deel te nemen. Een vereniging van consumenten wordt parallel online gemaakt. En de verkoop kan beginnen! Het circuit tussen de consument en de producent wordt verkort, waardoor de kosten dalen. Economisch voordelig voor zowel consumenten en producenten.

De uitwisseling gaat Online door 

‘The Food Assembly’ wil ook de relatie tussen de consument en de producent na de verkoop ontwikkelen. Op het platform bestaat een plaats waar tips, opmerkingen en heerlijke recepten onder consumenten en producenten kunnen gedeeld worden. Andere participatie-instrumenten zoals een blog of een Facebook-pagina zijn ook beschikbaar voor de gebruikers om hen te inspireren, en openen hun geest in de wereld van de landbouw van vandaag.

 

UPDATE - In het Verenigd Koninkrijk is The Food Assembly sinds september 2018 gestopt, een alternatief is Farm Drop