Twee razende reporters lopen het @Evoluon af naar inspiratie en mooie verhalen. De #fidays door jonge ogen:

Voor de zesde editie van de Food Inspiration Days hebben we twee razende reporters ingevlogen. Zij proeven de sfeer, bevragen de gasten, schuwen wat brutaliteit niet en aanschouwen de Days voor ons door jonge ogen. Hoe beleven zij het inspirerende spektakel en hoe bevalt hun vuurdoop in het Evoluon so far?

   

Van klederdracht tot barbier

'Een warm onthaal met coldbrew coffee. Doe daar een koeckje of croissant bij, uitgeserveerd door een Franse boulanger en je weet: de Food Inspirations Days in het Evoluon in Eindhoven zijn in volle gang. Dit jaar geheel in teken van tradities. Van klederdracht tot barbier, we herontdekken tradities en omarmen het ambacht met het thema Reinventing traditions.

   

Terug naar het gilde

Na een flinke dosis complimenten, gepoetste schoenen en poëzie lopen de gasten het ontbijtplein op. Als razende reporters banen we ons een weg tussen de partners, standhouders en crewleden. We schuiven aan en vragen tussen de beschuitjes door wat de gast verwacht van vandaag.

"Topsprekers en een bom aan inspiratie om er het hele jaar weer tegen aan te kunnen."

Verderop zitten gasten al aan de koffie: “Ik ben onder de indruk van het ontvangst hier, als dit de hele dag zo doorgaat, wordt het een geweldige dag!” Een andere gast benadrukt de goede sfeer: “Het is precies wat het thema aangeeft, terug naar de roots, maar met een vleugje van deze tijd.” Aan de bar staan enkele Pioneers. “Een dag als vandaag zorgt ervoor dat we met food weer terug kunnen naar het gilde, het ambacht. Zoals we het vroeger deden.”

   

Vraag het met #askHans

We ervaren ambachtelijkheid, we zien het, we proeven het. Oude tradities opnieuw ontdekken, dat is waar het vandaag om draait. Koffie wordt gebrand, het bier wordt gebrouwen en groenten gefermenteerd. Zoals we het vroeger deden, maar met de techniek en het plezier van nu.

   

Heel veel inspiratie, zowel bij de ateliers als op de inspiratieboulevard. Een van de partners zegt: “Wat ik het mooie aan de beurs vind, is dat het eigenlijk geen beurs is. Het is een inspiratiedag.” Een ander prijst de line-up: “Wat een toffe selectie aan sprekers!” Ook in het plenair programma is ruimte voor interactie, gasten kunnen met #askhans via Twitter hun vragen stellen aan presentator Hans Steenbergen. Sidekick Frank - a.k.a. The Beard - geeft antwoord.'

En weg waren ze weer, op zoek naar mooie verhalen. Kom je ze tegen, doe ze de groeten. Later meer van de Days door jonge ogen. 

Wil je weten wat de jonge ogen 's middags hebben ervaren op de Days? Lees ook het vervolg van hun avontuur.

Geschreven door: 'razende reporters' Koen van Renswoude en Tom van der Avoort