Een gigantisch fornuis, zweterige chefs, old school kleding; treed toe tot de krankzinnigheid van Los Caracoles.

Los Caracoles in Barcelona, gerund door de familie Bofarull sinds 1835, is uitgegroeid tot een instituut om vele redenen.

Krankzinnigheid
Is het de keuken die alle gasten moeten passeren om een tafel te bemachtigen in de immense eetruimte, het gigantische fornuis dat op kolen werkt en daardoor voor een intense warmte zorgt, de zweterige chefs in old school kledij of toch de onveranderde, authentieke en lokale gerechten – zoals de creme catalana die aan de bar wordt gebrand? Het laat ons te raden over. Wat we wel zeker weten is dat dit een plek is die je moet beleven om de positieve krankzinnigheid van Los Caracoles te begrijpen en geloven.

4x W
Wie: Los Caracoles
Wat: Restaurant
Waar: Calle de los Escudellers, 14
Website: www.loscaracoles.es

-----
De Cityguides van Shoot my Food brengen de wereld van eten, drinken en slapen letterlijk tot aan je voeten. De expertise, het internationale netwerk en jarenlange ervaring in trendwatching van Shoot my Food maken van deze Cityguide een absolute 'must have'. Bestel hem hier
-----