Brasil – Japan. Geen WK match, wel de ideale mix voor een perfecte Temakeria.

‘Hands on’ sushi, oftewel sushi ‘uit ’t vuistje’. Dat is Temakeria, het Braziliaans variant op traditionele sushi. Temakeria is in Brazilië overal beschikbaar, waar je ook gaat. Sushi was tot voor kort te duur voor de meeste mensen, maar de temaki is te koop voor ongeveer de prijs van een hamburger en wordt een steeds belangrijker onderdeel op de menukaart.

Ga je niet naar Brazilië? Dan kan je dichter bij huis, naar Londen. Daar hebben Nicolas Steiner en zijn Braziliaanse vriendin, Carolina Rodrigues hun zaak opgericht rond dit kleurrijke en gezonde culinair begrip. Maak kennis met Yoobi, de allereerste temakeria in Londen.

Yoobi - Temakeria from Food Inspiration on Vimeo.

Lees het artikel in de SAMBA-editie.