Franse chef @chefalainducase bouwde een oude garage om tot chocoladefabriek. A chocolate dream became reality.

Nabij Place de la Bastille in Parijs bouwde chef-kok Alain Ducasse een oude Renault garage om tot chocoladefabriek, waar chocoladevisionair Nicolas Berger terug gaat naar de roots van het chocolade maken: het zorgvuldig verwerken van boon tot chocolade waar ambachtelijk vakmanschap en krachtige machinerie als één functioneren.

Chocoladedroom
Nicolas Berger deed jarenlange ervaring op bij chocolatier Hévin, snoepgoedfabrikant Ladurée en Payard Patisserie in New York, voordat de Franse meesterchef hem aannam als hoofd-banketbakker in zijn restaurants. Alain vertelde hem over zijn chocoladedroom en vroeg Nicolas hem te helpen om deze droom te verwezenlijken. Dit resulteerde in chocoladefabriek 'La Manufacture' en een aangrenzende winkel 'Le Chocolat' waar vijf dagen per week creaties aan Parijzenaren worden verkocht.

Bekijk hier de video over Le Chocolat en zijn chocolademaestro Nicolas Berger: