Drijvende boerderijen maken op een positieve manier gebruik van het broeikaseffect. Kijk hier hoe ze dat doen!

De aarde bestaat 70% uit water en het broeikaseffect zit steeds meer in de weg. De temperatuur stijgt en de ijsbergen smelten. Zoveel water, maar wat doen we er mee? Hieronder zijn twee concepten uitgelicht die water op een positieve manier gebruiken.  

Arctic Harvester
Franse architectuurstudenten hebben deze drijvende boerderij verzonnen. Op dit moment zijn de designers van Artic Harvester bezig met de financiering om kleine prototypes te maken. Het plan is om een grote boerderij te ontwikkelen die gebruik gaat maken van smeltende ijsbergen om het lokale voedsel naar Groenland te brengen. Het zal vers water verzamelen van de ijsbergen om de hydrocultuur kassen en de achthonderd mensen aan boord voeden. Zoals ijsbergen bewegen, zal de boerderij met ze mee bewegen. Arctic Harvester zal energie krijgen van de zon en een mix van zoet en zout water. 


Sealeaf
Sealeaf is een drijvend landbouwsysteem voor de stedelijke kustgebieden. Dit systeem maakt gebruik van water, wat goedkoper is om te huren dan land. Momenteel worden de units gebruikt op het droge, maar in de toekomst zullen ze verhuizen naar het water. De units krijgen energie van de zon en het natuurlijke regenwater. Het idee van Sealeaf is dat steden plantaardig kunnen telen dicht bij de stad.

Wat vinden jullie van deze concepten?