In Baton Rouge herstellen boeren en chefs onderlinge relaties om de gemeenschap van vers en lokaal eten te voorzien.

In de omgeving van Baton Rouge in Louisiana, een uur rijden van New Orleans, werken lokale ondernemers samen om de verbroken band tussen boer en chef te herstellen. De farm-to-table trend heeft grote delen van de States al in zijn greep en nu brengen ze deze ontluikende trend ook naar Louisiana.

Verhalen doen herleven
‘The relationship with a farmer as a chef, is very important', vertelt Nathan Gresham van Houmas House Plantation and Garden in Baton Rouge. ‘It hits you in the heart to know where your food is coming from.’ In het restaurant van Houmas House Plantation willen ze het verleden honoreren door verse en lokale gerechten als Jambalaya weer op de kaart te zetten. Deze farm-to-table aspiranten willen een systeem creëren waar toekomstige generaties nog jaren van kunnen genieten. Verse voeding uit eigen omgeving.