Een geheel zelfvoorzienend New York, hoe mooi zou dat zijn? Het NYC Steady State project can make it happen.

Vertical farming towers over het spoor, groenbedekte daken en urban farming blocks door de hele stad. Als het aan Terreform Research Group ligt, is dat de toekomst van New York. Een zes jaar durend onderzoek laat zien hoe New York getransformeerd wordt in een compleet zelfvoorzienende stad. ‘New York (Steady) State' laat zien hoe de stad zichzelf kan voorzien van voldoende eten en water en hierdoor een steentje kan bijdragen aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk.

The city that never sleeps
Het is niet verrassend dat er heel veel energie nodig is om ‘the city that never sleeps’ draaiende te kunnen houden. New York zelf is niet in staat om zichzelf van de benodigde bronnen en middelen te voorzien en dat maakt de stad erg afhankelijk van omliggende staten. Het bedrijf hoopt met het idee Manhattan, Brooklyn, Queens, The Bronx en Staten Island te bereiken voor een betere toekomst.