Food trucks eat you heart out! De culinaire fiets is bezig aan een opmars.

We zijn inmiddels gewend aan het beeld van food trucks die ons voorzien van de meest uiteenlopende lekkernijen. Maar fietsende restaurants? Maak kennis met een aantal van deze tweewielige vrienden.

Ta đi Ôtô
Zwitsers designbureau Bureau A ontwierp de Ta đi Ôtô, een fiets die in Vietnam dienst doet als een compleet restaurant. De fiets is samengesteld uit oude pijpen en bestaat uit drie etages. De onderste verdieping wordt gebruikt als keuken, op de eerste verdieping nuttigt men de maaltijd en de tweede etage doet dienst als bar. Door het dak van PVC kan er zelfs bij slecht weer gebruik worden gemaakt van het mobiele restaurant. Bekijk hier het fietsrestaurant in actie.

Velopresso
De Velopresso is een initiatief van Londense designstudenten Amos Reid en Lasse Oiva, die hun liefde voor duurzaamheid, espresso en fietsen samenbrachten in één concept. Koffie met een kleine footprint, want met een paar trappen op de pedalen wordt er genoeg kracht gegenereerd om een goede espresso te malen. De espressomachine wordt aangedreven door water dat op een klein kooktoestel wordt verwarmd.

Pompon cakes
Taart op wielen, dat is het concept van het Japanse Pompon Cakes. Leo Tatemichi, eigenaar van de mobiele bakkerij, startte het bedrijfje twee jaar geleden vanuit zijn wens een urban huiskamer te creëren. Leo is dagelijks te vinden in de straten van het Japanse Kamakure met zijn biologische appeltaartjes, carrot cakes en ander lekkers.